Превозвачи блокираха границата с Турция

Блокадата е протест срещу проблема с разрешителните за Турция

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Представители на малки и средни превозвачи блокираха българо-турската граница ГКПП Капитан Андреево, предаде агенция "Фокус". Към момента ситуацията на граничния пункт е спокойна. Пропускат се само леки автомобили и автобуси. Блокадата е протест срещу проблема с разрешителните на българските превозвачи за Турция.

Междувременно започна извънредното заседание на Управителния съвет на АЕБТРИ (Асоциация на българските предприятия за международните превози и пътищата), на което ще бъде разгледана ситуацията с международния автомобилен транспорт. Заместник-министър Антон Гинев е представител на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев не присъства на заседанието. Според агенцията той има среща с представител на турското посолство, на когото по-късно днес ще връчи обещаните разрешителни.

На 21 февруари предстои среща на транспортните министри на България и Турция за решаване на проблема с превозвачите. Срещата бе обсъдена и уточнена от премиера Пламен Орешарски и турският премиер Реджеп Таийп Ердоган в Сочи.

Подкрепи Economic.bg