Президентът отхвърли обвиненията за укриване на данъци

През всички години, в които президентът е работил в реалния бизнес, той се е придържал към правилата на закона, обявиха от прессекретариата на държавния глава

60 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

По повод публикации за нарушаване на закона и "източване на фирма „Линднер" с 1 млн. долара" от президента, Прессекретариатът на държавния глава заявява, че подобни твърдения не отговарят на истината. Доходите и имуществото на Росен Плевнелиев и на неговото семейство са публично известни и достъпни на интернет страницата на Сметната палата от първия ден, в който той заема публична длъжност.    

През всички години, в които президентът е работил в реалния бизнес, той се е придържал към правилата на закона. За този период той е платил дължимите си данъци до последния лев, както в България, така и в страните, в които е работил.

Доходите на президента Росен Плевнелиев и имуществото, което той и семейството му притежават, са с изцяло доказан произход. Нещо повече, в работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е „усвоявал" държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица.

Тиражираните версии са очакван отговор на принципните и категорични позиции на държавния глава за запазването на държавността, на морала при назначението на лица на висши държавни длъжности и в подкрепа на справедливото гражданско недоволство от последните дни. Подобни твърдения имат за цел да отклонят общественото внимание от безпринципните назначения в политиката и от справедливите протести на българските граждани срещу тях.

Президентът на Република България ще продължи да защитава демокрацията, морала и интересите на народа, независимо от компроматните войни срещу него.

Подкрепи Economic.bg