Президентът заминава за Сочи

Росен Плевнелиев ще има двудневно посещение на Олимпиадата, въпреки призивите на "Протестна мрежа"

3635 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Президентът Росен Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Сочи, за да подкрепи българските участници в Олимпиадата.

В събота държавният глава ще наблюдава щафетното състезание на мъжкия биатлон, в който ще участва и българският квартет биатлонисти, а след това ще присъства и на гала-спектакъла на турнира по фигурно пързаляне.

В неделя, на 23 февруари, Росен Плевнелиев ще посети олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти и треньори.

"По време на визитата в Сочи не са предвидени никакви политически срещи", уточняват изрично от прессекретариата на президента.

При посещението на премиера Пламен Орешарски за откриването на Олимпиадата той беше фотографиран на една маса с президента на Украйна Виктор Янукович и узбекистанския президент Ислам Каримов, разкри тогава Facebook-постът на румънския премиер Виктор Понта. 

Междувременно преди дни от "Протестна мрежа" призоваха президента Плевнелиев чрез открито писмо да бойкотира церемонията по закриването на Олимпиадата в Сочи заради подкрепата на Кремъл към украинския президент Виктор Янукович, но призивът е останал без отговор. 

Подкрепи Economic.bg