Приходите на HTC паднаха с над 60%

През октомври продажбите на тайванската компания са били за едва 588 млн. долара

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Тайванската компания за производство на мобилни устройства HTC отчете 61% спад на приходите през октомври спрямо същия месец на 2011 г. Технологичната компания е отчела продажби за едва 588 млн. долара като спадът спрямо предишния месец е 18.55%. Като цяло за десетте месеца сривът е с 39.7%.

Според анализатори цифрите за октомври са индикатор, че компанията се връща към най-лошите времена, отчетени през четвъртото тримесечие на 2011 г. Също така очакванията са, че финансовите цели за цялата 2012 г., които и без това са доста консервативни, няма да бъдат постигнати. От компанията обявиха, че все още има надежда последните два месеца на годината да са по-добри и да наваксат част от изоставането.

Компанията разчита основно на операционните системи Windows Phone и Android. HTC обаче е стана жертва на слабата популярност, която има мобилната операционна система Windows Phone и това засяга приходите. Подобно е и положението на Nokia.

И въпреки че в тестовете флагманският смартфон One X+ се държи доста убедително, продажбите му не вървят добре, защото прекият му конкурент Samsung Galaxy S III е по-евтин, а и iPhone 5 продължава да се радва на огромна популярност.

Коментари: 0