ПроКредит отваря клон в Германия

Целта на новата банка е да свързва Германия с останалите 21 държави от групата ПроКредит

452 ~ 2 мин. четене

Международната група ПроКредит открива банка в Германия, съобщиха в комюнике до медиите от институцията. Групата има банкови клонове в 21 държави в Източна Европа, Латинска Америка и Африка.

Целта на новата банка е да свързва Германия с останалите 21 държави от групата ПроКредит, подкрепяйки немските малки и средни предприятия в усилията им да развиват бизнес отношения с партньори от тези страни.

Първоначално, ПроКредит Банк Германия ще предлага спестовни влогове и депозитни сметки на немски граждани и фирми с достъп до тях по всяко време. Ръководството на банката е уверено в перспективите за своята работа с физически лица, въпреки силната конкуренция на пазара. „Нашият бизнес модел е уникален. Все повече и повече хора се интересуват какво се случва с техните пари и дали те са били използвани за нещо полезно. Ние имаме убедителни отговори на тези въпроси“, коментира Кристоф Фрайтаг, член на Управителния съвет на ПроКредит Банк АГ в Германия.

Чрез местната ПроКредит Банк, българските предприятия ще могат да кандидатстват за изгодни дългосрочни инвестиционни кредити от германския клон. „В развиващите се страни и икономиките в преход, малките и средните предприятия са важни двигатели на икономическия растеж.“ подчертава Фрайтаг. „През последните 15 години, нашата група подкрепя развитието на тези предприятия и семейния бизнес в целия свят, чрез основаването на стабилни и отговорни финансови институции”, отбелязва още той.

„Ние можем да бъдем посредник към 21 развиващи се икономики. Директните ни контакти чрез нашите над 735 клона с повече от 1 млн. малки и средни предприятия са значимо предимство за фирмите, правещи бизнес в тези страни, или други, които планират такъв в бъдеще“, коментира още Кристоф Фрайтаг.

Подкрепи Economic.bg