Продажбите на Windows 8 започнаха

Притежателите на по-старите версии ще могат да обновят своята операционна система срещу по-ниска цена

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Вчера технологичната компания Microsoft представи официално най-новата си операционна система Windows 8, а от днес тя е достъпна за продажба по целия свят. От компанията изтъкват, че операционната система е създадена, за да бъде лесна за работа и интуитивна, без значение на какво устройство се използва - с докосване или с мишка и клавиатура.

"Това е най-добрият продукт, който някога сме създавали", коментира главният изпълнителен директор Стив Балмър в интервю за Bloomberg.

Windows 8 ще се предлага в четири версии. Две от тях са основните - Windows 8 и Windows 8 Pro, като вторият е предназначен за професионалистите и любителите на технологии. Той ще включва всички функции и характеристики на Windows 8, както и разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др.

За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker.

Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Той ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.

"С представянето на Windows 8, Microsoft предлага на света един изцяло нов Windows", заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България. "Независимо дали предпочитате таблет или компютър, дали искате да създавате съдържание, да работите или да се забавлявате - Windows 8 предлага персонализирано изживяване, което отговаря на специфичния стил и изисквания на всеки един от нас", добавя той.

До края на януари 2013 г. потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58.66 лв (еквивалент на 29.99 евро). Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29.32 лв. Повече информация за предложението може да намерите на www.windowsupgradeoffer.com

Коментари: 0