Прокуратурата разследва и Бисер Миланов-Петното

Той е отправял по мегафон призиви за саморазправа

252 ~ 1 мин. четене

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за подбуждане към расова омраза и расова дискриминация срещу петима души, сред които и станалият популярен от протестите и контрапротеститe Бисер Миланов - Петното, съобщават от държавното обвинение. Новината се появява ден след като стана ясно, че зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки също се е сдобил с подобно дело.

"Досъдебното производство е образувано срещу Цветан Бонев, Николай Илиев, Деян Стефанов, Петър Цонев и Бисер Миланов, които са действали в съучастие като извършители.

На 2 ноември 2013 г. около 16.00 часа лицата са се движили по бул. „Мария Луиза" в района на джамия „Баня баши" с лек автомобил марка „Ауди Q7" и с помощта на два мегафона, през отворените прозорци на автомобила, са отправяли призиви към гражданите за саморазправа: „Така не могат да продължават тези неща. Време е да се събудим. Ето ги черните, които виждате. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните". Думите са отправяни към множество хора, сред които е имало и лица от афроамерикански произход", се казва в съобщението.

Разследването продължава, провеждат се активни следствени действия.

Подкрепи Economic.bg