Протестиращи организират пародийна манифестация в подкрепа на правителството

Целта е да се "разобличи абсурда" и "да се покажат приликите на този режим с онзи преди 1989-та"

3686 ~ 2 мин. четене

Пародийна манифестация в подкрепа на правителството по повод 9-ти септември организират протестиращите в социалните мрежи. Целта е да се "разобличи абсурда" и "да се покажат приликите на този режим с онзи преди 1989-та", пише на страницата на събитието във Facebook.

"Помните ли онези кадри: работници с лозунги "Слава на БКП"; електрокари, придържащи портрети на Маркс, Енгелс и Георги Димитров; маршируващи под строй комсомолци с червени знамена? "Спонтанните" контрапротести в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски ни напомнят на манифестациите от онова време, без помпозния декор (ех, къде отидоха електрокарите!?), но белязани от същата абсурдност. Демонстрация на подкрепа по задължение, без убеждение", продължава съобщението.

"Донесете червени знамена/флагчета и чавдарски/пионерски връзки, ако имате такива в мазетата и по таваните. Или пък помолете приятели от театъра за съдействие. Препоръчително облекло: бели ризи и черни/сини панталони за мъжете и бели ризи и плисирани поли (или престилки) за жените + бели чорапи. Огранизаторите ще направят плакати/лозунги в стила на някогашните, но ще се радваме, ако се включите към инициативата със свои идеи".

Сред предпочитаните лозунги за скандиране са "Слава на БСП", "Искаме инпичмът на президента Станишев", "Долу медийният магнат Сорос", "Да приберем навреме хляба на народа!", "Олигарси от всички страни, съединявайте се", "Във всеки дом - добитък!", "Сорос - враг номер едно на тутраканската селищна система", "Оставете правителството да работи и след 14 часа", "Повече камъни за народа!" и "Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу соросоидите!".

Началният час на събитието е 18:00, а сборният пункт е пред стълбите на БНБ. До момента заявка за участие са дали над 600 души.

Подкрепи Economic.bg