Първанов и Петков отиват на „другарски съд“

Аз не съм човек, който си мени мнението от днес за утре - така, както го направиха някои от колегите на „Позитано“, обяви експрезидентът

Снимка: БГНЕС

188 ~ 1 мин. четене

Експрезидентът Георги Първанов и Румен Петков отхвърлиха поканата на лидера на БСП Сергей Станишев да се включат в утрешния пленум на социалистите и по този начин вероятно ще бъдат изключени от редиците на социалистите.

Георги Първанов още веднъж подчерта, че от такъв разговор няма смисъл и това, което си струва да се направи, е да се обсъждат приоритетите за следващите години.

„Аз не съм човек, който си мени мнението от днес за утре - така, както го направиха някои от колегите на „Позитано“, които за една седмица излязоха с шест различни позиции. Случаят е приключен!“, заяви Първанов. Бившият президент препоръча на мнозинството да води конструктивен диалог с Росен Плевнелиев за мажоритарния елемент в избирателната система.

„В понеделник ни изключиха, във вторник ни самоизключиха, в сряда продължиха напред, в четвъртък ни призоваха. Аз лично трудно мога да направя прогноза в събота каква мисъл ще осени ръководството, така че не мисля, че този апел да отидем и да си побъбрим е чистосърдечен“, заяви от своя страна бившият вътрешен министър Петков.

Отговорът идва ден, след като Сергей Станишев призова хората от АБВ да присъстват на партийния форум. Очаква се в събота на националния конгрес на социалистите двамата да бъдат „самоизключени“, както обявиха от „Позитано“.

Коментари: 0