Пускат топлата вода 5 дни по-рано

Столичната „Топлофикация” е приключила плановите ремонти предварително

Близо 100 000 домакинства в София ще могат спокойно да се изкъпят 5 дни по-рано от предвиденото, тъй като столичната „Топлофикация” приключи плановите ремонти предварително и ще пусне топлата вода. Това ще зарадва живеещите в центъра на столицата и част от западните квартали, съобщиха от дружеството.

Поетапното пускане на топлата вода вече започна и се очаква да приключи в сряда, когато вече почти всички в София ще могат да се поздравят с „Честита баня!”.

Добрата новина обаче не се отнася за живеещите в района на улиците „Неофит Рилски”, „Г.С.Раковски”, ”Хан Крум”, „6-ти септември”, „Граф Игнатиев”, ”Ген. Гурко”, ”Владайска” и ”Софроний Врачански”1 както и на булевард ”Патриарх Евтимий”. Там работата продължава и топла вода ще има на 31 август, както предварително беше обявено.

През тази година „Топлофикация София” ЕАД започна едновременно подмяната на над 32 км тръби от топлопреносната мрежа, както и основни планови ремонти на две от основните си централи - ТЕЦ „София” и ТЕЦ „София - Изток”. За първи път от близо 6 години компанията извършва толкова мащабни ремонтни дейности с основна цел да намали броя на авариите в различни райони на столицата и да гарантира качествена услуга за своите клиенти през следващия отоплителен сезон.

Ремонтните дейности се извършват едновременно на 44 обекта, като рехабилитацията е дело както на фирми-подизпълнители, избрани вследствие на проведените обществени поръчки, така и на екипи на компанията. До този момент работата по основните монтажни дейности е приключила в 12 от обектите и топлата вода на клиентите е възстановена. До началото на следващия отоплителен сезон ще бъде възстановена вертикалната планировка на обектите, както и инфраструктурата, съобщиха от „Топлофикация”.

Коментари: 0