Пускат влаковете между Елисейна и Зверино

Ремонтираната отсечка е с дължина 5 356 метра и ще поддържа скорост от 70 км/час

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Железопътната отсечка между селата Елисейна и Зверино е получила Акт 16, който позволява въвеждането и в експлоатация. Според информацията на "Национална компания железопътна инфраструктура" (НКЖИ) документът е издаден на 4 август. Отсечката ще позволява движение със 70 км/час.

"Строителните работи на обекта приключиха. В процеса на работа беше подновен 5 356 метра железния път, положен бе безнаставов релсов път. Строителните дейности включваха и подмяна на част от съществуващата баластова призма и допълване с нов баласт. Извършени са нивелации на железния път", се казва в съобщението на НКЖИ.

В процеса на ремонта са ремонтирани съоръженията към железния път, заздравени са слабите места на земното платно и е извършено отводняване в рамките на сервитута на НКЖИ.

Според информацията на компанията с направените ремонти ще се намали времето за преминаване през участъка с 2.07 минути. Освен това се очаква да бъдат "икономисани разходи за поддържане и аварийно възстановяване на стойност около 175 хил. лв., (в т.ч. труд, механизация и материали).

Подкрепи Economic.bg