Пътната агенция харчи 3 млн. за броене на трафика

Новите устройства трябва да разпознават българските регистрационни номера и чуждите автомобили с ефективност поне 75%

148 ~ 1 мин. четене

Близо 3 млн. лв ще струва броенето на трафика за период от 6 месеца, което Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще започне през втората половина на годината, предаде „Сега“. Избраната фирма ще трябва да достави и монтира 120 автоматични устройства, записващи пътния трафик с операционен и анализиращ софтуер на пунктовете, определени от Агенцията, като поръчката се финансира от програма "Регионално развитие".

Камерите трябва да могат да броят минимум 1000 превозни средства за час и да засичат скорост от 10 до 200 км/час. Устройствата ще класифицират преминалите през преброителния пункт превозни средства в минимум шест категории - коли, камиони, автобуси и т.н., ще отчитат датата и часа на преминаване.

Те трябва да разпознават българските регистрационни номера и чуждите автомобили с ефективност поне 75%. На базата на номерата на пунктовете и времевите маркери анализиращият софтуер трябва да съставя таблици и анализи за трафика, доклади за единични пътни превозни средства, данни за скоростта, посоката, класа, дължината на превозното средство, времевия интервал между преминаването на две коли. Официални празници и почивни дни ще се изключват от броенето. В поръчката са включени и 5 преносими компютъра и обучение на поне 10 служители на АПИ за работа със софтуера.

Подкрепи Economic.bg