РБ: Връщането на стария режим за пушене е лобистки ход

Реформаторите се обявиха против тютюневия дим в заведенията и настояват да останат досегашните правила

84 ~ 1 мин. четене

Връщането на стария режим за пушене на обществени места е лобистки ход. Това смятат от Реформаторски блок, които изпратиха своята официална позиция по въпроса до медиите днес. Реформаторите се обявиха против връщането на тютюневия дим в заведенията и настояват да останат досегашните правила.

Облекчаването на ограниченията за пушене на обществени места ще е в полза на определени бизнес кръгове, смятат от блока. Ще бъдат облагодетелствани собственици на заведения и търговци на цигари, пише още в писмото.

По този начин се цели отклоняване на вниманието на обществото от други важни теми и проблеми в страната. Такива са кризата с бежанците, връщането на агентите на ДС на ръководни постове в Националната разузнавателна служба и в служба "Военна информация", цифровизацията и скандалите в енергетиката, категорични са от Реформаторския блок.

Това правителството е опасно за вашето здраве, предупреждават реформаторите и настояват за оставка на правителството на Пламен Орешарски и незабавни предсрочни избори.

Подкрепи Economic.bg