Работи се по няколко варианта за месечен отчет на парното

Йорданка Фандъкова отрече да е водила разговори за поста на служебен премиер

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Работи се по редица предложения за сключване на индивидуални договори в сградите с хоризонтална инсталация, чрез които да се въведе ежемесечен отчет на парното. Сред вариантите са дистанционен отчет и самоотчет, таван на сградната инсталация и по-справедливо изчисление на сметките. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира в ефира на bTV мерките, които се вземат, за да се отговори на обществените искания и да се намали нарастващото недоволство срещу "Топлофикация-София".

Фандъкова припомни, че първият пакет от мерки, които бяха одобрени на срещи с представители на протестиращите и на потребителските организации, вече е приет. Това е отпадане на лихвите върху прогнозни сметки. "Работи се по втория пакет мерки, като се разглеждат всички предложения, сред които има и неизпълними, но за останалите трябва да се произнесат техническите и юридическите експерти", обясни Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет допълни, че има назначен финансов одит за 2012 г., който ще обхване и дейността на "Топлофикация" в годините назад. По думите на Фандъкова именно това е притеснило общинския съветник от БСП Георги Кадиев, който постоянно я атакувал със "сензационни новини", които обаче тя вече знаела и била предприела мерки за разрешаването им.

Йорданка Фандъкова категорично отрече да е разговаряла с президента Росен Плевнелиев за вероятността да бъде служебен премиер.

Подкрепи Economic.bg