"Ранобудните" студенти "щурмуваха" НС

Заеданието на депутатите за момента е спокойно

172 ~ 1 мин. четене

"Ранобудните студенти" се завърнаха със забавна форма на протест пред Народното събрание (НС). След оттеглянето на митинга на КНСБ, младежите отново се събраха и "щурмуваха" сградата, в която заседават народните представители. Преоблечени като войници, те лазиха и атакуваха с хартиени оръжия пармента, в опит да го превземат.

Паралелно на бурните събития, които текат цял ден пред сградата на Народното събрание, вътре депутатите продължиха спокойно заседанието си, на което на дневен ред бяха офшорните сметки на политиците. Единствен лидерът на ДПС Лютви Местан коментира събитията пред журналисти на път към Президентството, където заседава за Консултативния съвет по национална сигурност.

"Плуралистичната политическа система няма алтернатива", каза по повод исканията за разпускане на Народното събрание Местан. В кулоарите на парламента той заяви, че е нужна "култура на разбиране на тези социални феномени". И ако студентските призиви за оставка на властта остават неясни за Местан, то тези на КНСБ получиха обещание за политическа подкрепа.

"Протестът на КСНБ е форма на изразяване на много ясни синдикални искания", заяви Местан. Той увери, че има политическа воля да се удовлетворят исканията им без да се нарушава макроикономическата рамка на страната

"Времето ще покаже, че това е единственият кабинет, който чува исканията на най-големия синдикат", каза още Лютви Местан.

Подкрепи Economic.bg