Реалната цена на шофьорския курс била 940 лв.

Есента таксата за обучение ще се вдигне още, смятат от бранша

"940 лв. е реалната цена на шофьорския курс в момента", каза Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, цитиран от Фокус.

По думите му продължава лъжата в обществото, че със старите цени ще се получава същото обучение. "Фирмите, които манипулираха общественото мнение, продължават да работят на същите стари такси. Иначе таксата в момента е увеличена със 150 лв. преди един месец и реалната такса сега, по която се обучава, е 940 лв.", каза той. Увеличението е заложено още преди няколко месеца.

"Горивата няма да поевтинеят, животът също няма да поевтинее. Твърдях, че есента таксата за обучение ще стане 1000 лв., защото това беше предвидено от нашия план така, както виждахме и прогнозирахме цените", каза Иванов. "Това, което ние предлагаме като услуга, е свързано пряко с живота на хората", заяви още той и допълни, че компромиси с качеството на обучение не може и не трябва да има.

"Лошото е, че никой не обръща внимание на фалшивите фирми, които са на пазара. Предполагам, че в началото на септември ни предстои серия разговори с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на които отново ще искаме заедно с данъчните да бъдат проверявани тези фирми", каза той.
По думите му парадоксът при тези фирми е, че цените се вдигат, а таксите им падат.

"Има и шофьорски курс за 260 лв., при цена на литър бензин почти 3 лв.", допълни той.

Коментари: 0