Рекордна популярност за Ангела Меркел в Германия

Християндемократическият съюз се радва на 41% подкрепа срещу 29% за нейния основен съперник Социал-демократическата партия

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Ангела Меркел

По-малко от девет месеца преди парламентарните избори в Германия Ангела Меркел доминира на политическата сцена за сметка на двамата си опоненти и своите политически партньори, пише Financial Times.

Изследване на общественото мнение, публикувано в сряда, показва, че консервативният блок на Меркел се радва на най-силна подкрепа откакто тя стана канцлер през 2005 г.

Партията на канцлера Ангела Меркел - Християндемократическият съюз пък се радва на 41% подкрепа срещу 29% за нейния основен съперник Социал-демократическата партия.

Според проучването, партията на Ангела Меркел ще получи без съмнение най-високия резултат на изборите, но за продължаване на сега управляващата коалиция с партията на свободните демократи, които провеждат днес заседание в Щутгарт това няма да е достатъчно, тъй като коалиционният партньор на Меркел получава в допитването само 4% - с 1 по-малко от границата за влизане в Бундестага.

Подкрепи Economic.bg