Резервацията за почивка с 20% по-евтина сега

Цената на 7-дневна ваканция е значително по-ниска, отколкото ако резервацията се направи в началото на юли, коментират от туристическия бранш

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Ранните записвания за лятото вече започнаха и в момента цената на 7-дневна ваканция е значително по-ниска, отколкото ако резервацията се направи в началото на юли например, пише "Труд". Офертите са с отстъпки от около 20%, коментират от туристическия бранш.

Нощувката на база "ол инклузив" в 4- и 5-звездни хотели на родното Черноморие струва около 40 лв. на ден. За 7-дневна почивка в турски курорт може да се намери оферта за 245 лв. на човек, с включени седем нощувки със закуски в хотел 3 звезди и пътуване с автобус.

От 14 до 16 февруари в София ще се проведе и юбилейното 30-о издание на най-голямата българска туристическа борса "Ваканция и спа". На нея посетителите ще могат да получат информация от първа ръка и да си направят резервации със значителни отстъпки както за почивка у нас, така и за екскурзии и ваканции в чужбина.

Миналата година участниците във форума бяха 160. За тази година още няма окончателни данни, но вече се знае, че своите продукти и оферти ще представят много фирми и туристически комплекси от България, Гърция, Турция, Испания, Италия, Сърбия, Македония, Румъния, Русия, Унгария, Хърватия, Тунис, Доминиканската република, Южна Африка и т.н.

На изложението ще бъдат представени и няколко български фирми, които организират детски и ученически лагери и ваканции. Така родителите могат да се запознаят подробно с различните предложения на специализираните компании за лятна почивка на децата си, вместо да разчитат единствено на предложенията, дошли от училищата.

Подкрепи Economic.bg