Резултатите на Goldman Sachs надминаха прогнозите

Нетните приходи са 1,93 млрд. или 3,70 щатски долара на акция

Водещата инвестиционна банка Goldman Sachs успя да надмине прогнозите на ализаторите, реализирайки печалба от 1,93 млрд. щатски долара за второто тримесечие на 2013 година. Това са два пъти по-високи нетни приходи от същия период на миналата година, съобщава Financial Times. Печалбата на акция е 3,70 долара, или близо 0,80 цента повече от очакваното от анализатори.

Подобряващите се икономически условия в САЩ са довели до по-висока активност и сила на представянето на бизнеса на инвестиционната банка. Приходите за трите месеца до юли скачат с 23 на сто 8,61 млрд. долара, става ясно от изявление на банката във вторник.  Пазарната капитализация на Goldman Sachs пък се е увеличила с около 28 на сто през тази година.

"Представянето на банката е стабилно, особено в контекста на смесената икономическа ситуация през тримесечието", каза Лойд Бланкфейн, председател и изпълнителен директор на Goldman Sachs.

Непосредствено след оповестяване на финансовия доклад, акциите на Goldman Sachs нараснаха рязко с 2%.

В началото на месеца стана ясно, че Citigroup и JPMorgan Chase също отчитат по-силни от очакваните печалби за второто тримесечие, подпомогнат отчасти от високите приходи от търговия и инвестиционно банкиране.

Коментари: 0