5 банки влошиха депозитните оферти

Жилищни кредити с по-добри условия през са пуснали 4 финансови институции

Автор: Атанас Христов

Тенденцията на намаление на лихвите по депозитите продължи и през юни, като през миналия месец 5 банки влошиха условията си, сочи месечният анализ на портала "Моите пари". Новите лихви по депозити не са с големи понижения, поради което ефектът върху спада на цената на кредити е още по-малък.

До понижение на лихвите по влогове прибегнаха Банка Пиреос България, Societe Generale Експресбанк, БНП Париба С.А., клон София, Alpha bank и МКБ Юнионбанк. Инвестбанк удължи срока на промоцията по депозит "Екстра + ваканция", като остави лихвените условия непроменени.

Юни се характеризираше с относително висока активност на банките по отношение подобряване на условията по ипотечни кредити, като 4 финансови институции представиха по-изгодни предложения през миналия месец. Това са Societe Generale Експресбанк, УниКредит Булбанк и МКБ Юнионбанк. Значителни корекции по своите продукти предприе и Банка Пиреос България.

През юни приключиха редица промоции, които с изключение на Пощенска банка, бяха удължени. След приключването на промоцията за по-ниски лихви с 0.70 пр.п. по продукт "Активен дом", с ползване на пакет "Лесен живот", Пощенска банка възстанови старите нива на лихвите.

Редица банки направиха и промени в условията на потребителските кредити.

Коментари: 0