Ричард Брансън обедини 15 бизнесмени в подкрепа за мира в Украйна

Милиардери и топмениджъри от Запада, Украйна и Русия се подписаха под обръщение към световните лидери да спрат конфликта и да приемат помощ на бизнеса

Мисия

Ричард Брансън обедини 15 бизнесмени в подкрепа за мира в Украйна
272 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Британският милиардер Ричард Брансън и още 15 големи бизнесмени от списъка на сп. Forbes в Русия, Украйна и Запада изразиха желание да помогнат за разрешаване на украинската криза. За тази инициатива на водещите предприемачи и топмениджъри пише днес сп. „Forbes Україна“.

Те призоваха правителствата на страните в конфлитка за незабавна деескалация на въоръжения конфликт, който сериозно заплашва световната икономика. „Като обезпокоени лидери на деловата общност в Русия, Украйна и страните от Запада, ние призоваваме нашите правителства да постигнат компромис и да намерят мирно решение на продължаващата криза. Ако ние можем да подпомогнем този процес, ще сме щастливи да го направим“, гласи изявлението на официалната интернет страница на основателя на Virgin Ричард Брансън.

Под обръщението са се подписали още руски и украински бизнесмени, сред които най-едри в своя сектор на икономиката „играчи“. Така, подписите са положени от генералния директор на водещата руска верига магазини за мобилни телефони „Связной“ Денис Людковски, основателят на веригата най-луксозни ресторанти в Москва Novikov Group Аркадий Новиков, основателят на официалното представителство на Mitsubishi в РФ „Ролф“ Сергей Петров, ръководителят на Института за модерно развитие Игор Юргенс, основателят на Foodline Group Максим Иванов.

Сред тях са също така и водещите имена в украинския социално отговороен бизнес - основателят на украинската EastOne Виктор Пинчук, генералният директор на инвестиционна компания Concorde Capital Игор Мазепа, президентът и председателят на съвета на директорите на КM Core Евгений Уткин.

От западните бизнесмени, освен самият сър Ричард Брансън, подписите си под обръщението са поставили още британският предприемач Мохамед Мохамед Ибрахим, генералният директор на Unilever Пол Полмън, съоснователят на eBay Джефри Скол, индийският предприемач и председател на съвета на директорите на автоконгломерата Tata Group Ратан Тата, бангладешкият банкер Мухамад Юнус, съоснователят и генерален директор на WhatsApp Ян Кум и съоснователят на Paypal Макс Левчин.Коментари: 0