Рокади и при областните управители

Нови назначения в областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

Рокади и при областните управители

Снимка: Стоян Йотов

248 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

На днешното си заседание Министерки съвет е взел решение да освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев от позициите на управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен, съобщават от институцията

Длъжностите ще заемат съответно Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков. От пресцентъра на Министерски съвет публикуват и тяхно кратко представяне.

Димитър Димитров е икономист. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград - БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.

Розалин Петков е заместник-кмет на Община Пловдив в последните три години, а преди това е бил заместник областен управител на Пловдив. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС - Варна.

Симеон Иванов е главен секретар на Областната администрация - Русе, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ „Черноризец Храбър” по специалността „Защита на населението при кризи от неконвенционален характер”.

Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.

Бойко Балтаков е главен архитект на Община Плевен. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ - София.

Някои от освободените вече областни управители предизвикаха протести и напрежение, при назначаването им през миналата година.

Коментари: 0