Росен Петров напусна бТВ и отива при Бареков, обяви се за връщане на агентурата

"Поради различни писания в пресата, моята чест ме задължава да обявя, че от този момент ставам член на партията "България без цензура", обяви водещият на „Нека говорят"

412 ~ 2 мин. четене

Росен Петров демонстративно напусна бТВ след емоционално обръщение, в което обвини телевизията в натиск. Водещият отива в партията на Николай Бареков – България без цензура.

Преди да обяви това, Петров направи видеообръщение, в което се изказа за връщане на агентурата и нещатните сътрудници, заради високото ниво на битова престъпност и посъветва вътрешния министър Цветлин Йовчев „да очерни живота на престъпниците”, викайки ги всеки ден на разпит.

След изказването си водещият обяви в ефир пред госта си Николай Бареков, че от ръководството на телевизията му е оказван натиск да се разграничи от информацията, че вече е член на партията на Бареков – България без Цензура.

Председателят на партията от своя страна заяви, че за момента Петров не е член на новото движение, но след тази емоционална декларация би искал той да се присъедини към структурата и дори предложи Росен Петров за кандидатура на България без Цензура за нов вътрешен министър.

"Поради различни писания в пресата, моята чест ме задължава да обявя, че от този момент ставам член на партията "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи", обяви водещият на „Нека говорят" по bTV. Петров допълни, че към тази партия го зове кръвта на дядовците му и влиза в нея, за да се бори за национално обединение. Новината обаче не беше никаква изненада за Бареков.

Водещият заяви, че няма представа каква ще бъде съдбата му след това предаване. "За мен беше чест да бъда с вас през последните 5 години", бяха последните думи на бившия сценарист на Слави Трифонов към зрителите. Най-вероятно Росен Петров вече няма да бъде водещ на "Нека говорят".

Минути след това журналистът Венелин Петков сподели в социалната мрежа "Фейсбук" следния коментар: "Операция ГНУС. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия", а след това добави и "Трябваше да участвам в предаването днес по темата Македония и бТВ Документите. Отказах, щом разбрах, че Бареков е бил "пожелан да говори". Все още няма официален коментар от телевизията и продуцентската компания относно новината. 

Преди дни Росен Петров призна, че възнамерява да се захване с политика и вече има предложение, но не беше уточнил откъде.

Подкрепи Economic.bg