Росен Плевнелиев ще участва в среща на Европейския съвет

Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г.

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в пролетната среща на върха на Европейския съвет, която ще се състои на 14 и 15 март в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Със заседанието на лидерите от ЕС ще приключи първият етап от Европейския семестър за 2013 г. за координиране на политиките на държавите членки на съюза в икономиката, заетостта и във фискалната област.

Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приеме стратегически съвети и насоки за държавите членки. Съветът ще предостави също така насоки на държавите членки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020", конкретно по отношение на програмата за нови умения и работни места, политиките в областта на промишлеността и иновациите и програмата в областта на цифровите технологии.

В четвъртък, 14 март, около 18.00 часа българско време, президентът Росен Плевнелиев и лидерите от ЕС ще имат среща с председателя на Европейския парламент, след което ще се проведе първата работна сесия на Европейския съвет.

На 15 март в 11.00 часа българско време държавният глава ще участва във втората работна сесия на Европейския съвет.

Подкрепи Economic.bg