Руските туристи налели 500 млн. евро в икономиката ни

Около 30% е ръстът на летовници от Русия през изминалото лято

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Имаме ръст от 30% на руските туристи през това лято на годишна база. Около 500 хил. руснаци са посетили България, по 1000 евро, това са 500 млн. евро в българската икономика. Освен това над 350 хил. руснаци имат жилища в по родните курорти". Това каза в интервю за TV7 Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Рагин заедно с Румен Драганов от Асоциация на българските туроператори коментираха изминалия сезон и проблемите около фалирали туроператори.

"Ръстът на руските туристи в България дразнят конкурентите ни и те реагират. Например в Гърция има отлив. Тук започват да действат лобитата. В германски вестник също беше написана черна статия за България, в която нямаше нищо общо", обясни Драганов. Той е категоричен, че руските туристи се чувстват много добре в България. Съотношенията цена/качество по нашите курорти е много добра, убеден е Румен Драганов.

"Голям проблем са чартърите. Турция ни бие много по този показател, защото имат много чартърни полети", добави Благой Рагин. Румен Драганов припомни, че не фалират само български туроператори. Отговорността винаги на съответния агент.

Подкрепи Economic.bg