САЩ разследват дъщерна банка на UniCredit в Германия

По информация на Reuters се води разследване дали HypoVerseinsbank е заобикаляла наложените от САЩ финансови санкции над Иран

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американските власти разследват германската инвестиционна банка HypoVerseinsbank (HVB) за евентуално нарушение на финансовите санкции, които бяха наложени от международната общност върху някои държави.  Информацията беше обявена официално от най-голямата италианска банка UniCredit, която е собственик на германската финансова институция, пише Reuters.

"HVB сътрудничи на разследването, водено от окръжната прокуратура на Ню Йорк, Министерството на правосъдието и Службата за контрол на чуждестранни активи към Министерството на финансите на САЩ", се казва в официалното съобщение на банката.

От там обясняват още, че HVB прави по-широк преглед дали действията и са били в съответствие с икономическите санкции наложени от САЩ на някои държави, като Иран например.

В съобщението не се споменава обаче конкретни държави. Източник на Reuters е казал, че разследването включва санкциите над Иран.

"Разследването и проучването са в ход, и би било неуместно да коментираме повече на този етап", се казва още в съобщението.

Коментари: 0