СУ стартира проект за по-ефективно управление

Бюджетът на проекта, който е с продължителност от 24 месеца, е малко над 497 хил. лв.

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Софийският университет „Св. Климент Охридски” започва работа по проект за по-ефективно управление на висшето учебно заведение, предаде БНТ. Бюджетът на проекта, който е с продължителност от 24 месеца, е малко над 497 хил. лв.

Програмата, която ще носи името „Ключ към качество”, ще има за цел да въведе нови стандарти както за обучението на студетите, така и за работата на преподавателите в научно-изследователската им дейност.

Основните задачи на проекта са постигането на устойчива система за управление на качеството в СУ и по-високо ниво на обучението и на административното обслужване на студентите, както и създаване на система за ежегодна обратна връзка от студенти, преподаватели, административни служители и работодатели за повишаване на качеството.

Представители на СУ отбелязват, че студентите и преподавателите ще бъдат мотивирани не чрез санкциониране за това, което не правят добре, а чрез насърчаване на справящите се повече от успешно. В тази връзка се предвижда връчване на отличителен знак за качество на най-добрите звена в Алма матер и създаване на общоуниверситетски алумни клуб, който да проследява реализацията на завършилите. 

Подкрепи Economic.bg