Samsung инвестира в обучение на 400 хил. младежи в Европа

Европейският технологичен бизнес е изправен пред липса на умения, казва президентът на компанията за Европа Съни Лий

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Корейският технологичен гигант Samsung планира инвестиции в обучение на младежи в Европа. Компанията си поставя за цел до 2019 година да достигне до 400 хил. младежи чрез своите образователни програми. Това стана ясно на форум на компанията в Малага, Испания. Идеята на Samsung се появява в следствие на това, че европейският технологичен бизнес е изправен пред липса на умения.

"Към този момент една четвърт от всички млади хора на възраст между 16 и 24 г. в Европа са безработни - това прави около 6 млн. младежи, които не получават обучението, опита, независимостта и увереността, които биха придобили чрез продуктивната работа", заяви президентът на Samsung за Европа Съни Лий.

По думите му има разминаване между реалността и начина, по който младежите биват подготвяни за модерни работни места, в които се движат технологиите. Европейското ръководство на компанията заяви твърдо ангажимента си да инвестира в дигиталната образователна програма, която ще осигури на младите хора достъп до смарт технологии, умения и обучение.

Още през 2013 г. Samsung започна инициативата си като предостави "смарт класни стаи" за ученици на възраст 6-16 години в по-бедни райони в Европа. Компанията предостави и професионално обучение в "технологични институти" за младежи на възраст 16-24 г. До 2019 г. корейският гигант очаква над 400 хил. младежи да се възползват директно от дигиталната й образователна програма.

Коментари: 0