Samsung си върна първото място при продажби на смартфони

От януари до края на март южнокорейският производител на електроника е продал устройства за 23,62 милиарда долара

148 ~ 1 мин. четене

Компания Samsung стана лидер по продажби на смартфони през първото тримесечие, показват данните от Strategy Analytics, цитирани от AppleInsider. От януари до края на март южнокорейският производител на електроника е продал устройства за 23,62 милиарда долара, което е с 925 млн.  повече от предходното тримесечие.

През първото тримесечие на тази година американският производител Apple реализира на пазара iPhone на стойност 22,95 милиарда долара, което е със 7,71 милиарда по-малко от предишния период. Анализатори считат, че успехът на Samsung се дължи на търсенето на смартфони с модули 4G LTE.

На трето място се нарежда Nokia, която реализира продукция за 3,64 милиарда долара. След нея се е южнокорейският производител на мобилни устройства LG Electronics, като компанията е продала смартфони за 2,95 милиарда долара.

Междувременно става ясно, че Lenovo възнамерява да започне продажби на смартфони на европейския и северноамериканския пазар през следващата година.  Прозиводителят се радва на успешна търговия със смартфони на китайския пазар. През 2011 г. например компанията е държала 4,1% от пазара на смартфони в Китай, а през 2012 г. контролираният от нея дял е вече 11% - вторият по големина дял след този на Samsung.

Подкрепи Economic.bg