Samsung ще продава устройствата Galaxy на ФБР

В момента щатската разследваща агенция разчита основно на BlackBerry

Автор: Атанас Христов

Най-големият производител на смартфони в света - южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co е близо до подписване на сделка с американското Федералното бюро за разследване (ФБР). По силата на сделката Samsung ще продава на ФБР популярните си устройства от серията Galaxy, съобщи Reuters, позовавайки се на свои "запознати със ситуацията" източници.

Сделката ще даде тласък за Samsung, който все повече се стреми да продава устройствата си на държавни агенции - ниша, която в момента се доминира от канадския производител на смартфони BlackBerry. ФБР има над 35 хил. служители, които в момента използват предимно устройства на BlackBerry.

Не е ясно дали разследващото бюро планира да замени всички устройства BlackBerry с модели Galaxy. Говорител на ФБР е отказал да коментира въпроса. Представители на BlackBerry и Samsung също не са пожелали да коментират.

По информация на Wall Street Journal Samsung е близо и до сключване на по-малък договор за доставка на устройства за нуждите на военноморските сили на САЩ.

Коментари: 0