Сергей Станишев се отказва от депутатския си имунитет

Срещу лидера на БСП има образувано досъдебно производство

Снимка: БГНЕС

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Лидерът на БСП Сергей Станишев сам е поискал имунитетът му като народен представител да бъде свален. Това става ясно от писмо на председателя на Народното събрание (НС) Михаил Миков до главния прокурор на Сотир Цацаров.

Още в петък Цацаров внесе в 42-то НС искане за снемане на имунитета на народния представител Сергей Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Причината за искания имунитет на Сергей Станишев е, че срещу него има образувано досъдебно производство по обвинение в това, че в периода 4 ноември 2005 г. - 10 септември 2009 г., в София, е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна.

В писмото си Михаил Миков уведомява, че е постъпило заявление от народния представител Сергей Станишев, с което той изразява писменото си съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него във връзка с искане на главния прокурор от 25 октомври 2013 г. и посоченото в искането досъдебно производство.

Председателят на парламента е приложил и заверен препис от заявлението на народния представител Сергей Станишев, става ясно от съобщение на страницата на Парламента.

Подкрепи Economic.bg