„Северна Корея не е чак толкова лоша“

Денис Родман, американската баскетболна звезда

Цитат на деня:

276 ~ 1 мин. четене

"Северна Корея не е чак толкова лоша страна", заяви американската баскетболна легенда Денис Родман, на път за поредното си посещение в изолираната комунистическа държава, съобщава CBS News. "Няма да седна там и да кажа: "Хей, момче, допускаш грешки. Не правиш нещата по правилния начин". На първо място той е мой приятел...и аз го обичам", добави Родман.

Родман замина днес от Пекин за Пхенян заедно с други свои бивши колеги от Националната баскетболна асоциация (НБА), сред които Вин Бейкър и Клиф Робинсън, за да участват в демонстративен мач в сряда по случай рожден ден на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-Ун.

Родман неведнъж е заявявал, че е приятел с диктактора. Това ще бъде четвъртото посещение на спортиста в Северна Корея. Баскетболистът е силно критикуван за това, че игнорира нарушаването на човешките права при диктатурата на Ким Чен Ун. Държавният департамент на САЩ подчерта многократно, че Денис Родман не представлява държавата в отношенията си със севернокорейския лидер.

Коментари: 0