Шефът на НСО ген. Коджейков подаде оставка

Мотивите му са лични

Снимка: БГНЕС

168 ~ 1 мин. четене

Директорът на Националната служба за охрана ген. Тодор Коджейков е подал оставка. Причините за оставката му са лични. Информацията за оставката е потвърдена официално. Не е ясно кой ще поеме овакантения пост.

„Имам информация, че мотивите са изцяло лични. Ще отнеме малко време, има процедура", заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти. "Аз съм оптимист, че добрата работа в НСО ще бъде запазена", допълни той.

Тодор Коджейков работи в Националната служба за охрана от 1997 г. НСО е подчинена на държавния глава. Преди да оглави службата ген. Коджейков беше неин зам.- директор и ръководеше охраната на бившия премиер Бойко Борисов.

В края на април 2013 г. служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Тодор Коджейков като заместник-началник на НСО и да го назначи за началник на службата.

В началото на 2013 година ген. Коджейков бе подложен на силен натиск след атентата срещу бившия председател на ДПС Ахмед Доган.

Подкрепи Economic.bg