Шефът на Next дари 2.4 млн. паунда бонуси на служителите си

Тези от тях, които работят в компанията от юни 2010 г. или от по-рано, ще получат допълнително 1% върху годишното си възнаграждение

84 ~ 1 мин. четене

Лорд Уолфсън, изпълнителнит директор на известната фирма за продажба на дрехи Next, дари бонусите си в размер на 2.4 млн. паунда (3.4 млн. долара) на служителите си, съобщава Guardian.

Уолфсън предизвика истински фурор във Великобритания, обявявайки, че ще дари на служителите на Next многомилионния си бонус, платен му за добре свършената работа като ръководител на компанията през последните години.

Така служителите на Next, които работят в компанията от юни 2010 г. или от по-рано, ще получат допълнително 1% върху годишното си възнаграждение.

Уолфсън определя действието си като жест на благодарност и признателност от страна на компанията за здравата работа, която служителите й са свършили през последните три години, които също са били и много трудни за Next.

Фирмата, занимаваща се с търговия с дрехи, отчете сериозен спад в продажбите си, продиктуван от свитото потребителско търсене. Но управлението на Уолфсън преведе Next успешно през кризата и предизвика обрат в резултатите й.

Подкрепи Economic.bg