Шест дни ваканция по Гергьовден

2014 година идва със 114 почивни дни

60 ~ 2 мин. четене

Шест дни - толкова ще е най-дългата ваканция през новата 2014 година за всички българи. Тя се пада между 1 и 6 май. Почивни са всичките 6 дни от Деня на труда до Гергьовден. 2 май (петък) и 5 май (понеделник) са обявени за почивни дни, които ще се отработват на 10 май и 31 май.

Новата 2014 година идва със 114 почивни дни - с един повече от тези през 2013-а година.

Първата за година почивка се пада на Деня на Освобождението - 3 март. Той се пада в понеделник и е официално неработен ден, така че българите ще имат първия дълъг уикенд през годината.

За Великден почивните дни са 4. Самият празник се пада на 20 април и тази година ще съвпадне за православните и католиците. Така ваканцията започва от 18 април (Разпети Петък) и продължава до 21 април (понеделник) - вторият ден от Великден.

Следващият официален празник е Денят на славянската писменост и култура 24 май, но той е в събота.

След лятото доста празници идват и през септември. Съединението на 6 септември обаче е в почивен ден - също събота.

За Денят на независимостта - 22 септември, също се получава дълъг уикенд, тъй като той се пада в понеделник.

Денят на будителите 1 ноември, който е официален празник, отново е в събота.

Последните за годината почивни дни идват през декември. По Коледа се събират 5 неработни дни - от 24 до 28 декември - от сряда до неделя.

29 и 30 декември (понеделник и вторник са работни), а 31 декември (сряда) е обявен за почивен с решение на правителството и ще се отработва на 13 декември (събота).

Коментари: 0