Шест компании получиха по 30 хил. евро да започнат бизнес

Бяха подадени общо 221 проекта

76 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Шест компании получиха по 30 хил. евро, с които да започнат бизнес. Средствата са осигурени от фонда за рисково финансиране LAUNCHub, който получава минимално дялово участие срещу отпуснатите средства. Дружествата ще бъдат регистрирани в България и ще се присъединят към т. нар. акселераторска програма за ускорено развитие на бизнеса през март 2013 г.

Общо са подадени 221 проекта, като до финалния кръг са достигнали 16 екипа. От тях са избрани шестте проекта, които отговарят на изискванията за финансиране.

Първият от тях е Dragon Inside, София, България. Това е уеб платформа за покупка на премиум мъжки костюми по зададени собствени размери и изисквания с доставка в целия свят. Excubitor Game, Скопие, Македония е игра от ново поколение, комбинираща различни гейминг стилове. Mr. Monroe, Амстердам, Холандия е персонализирана услуга за мъжко облекло със съвети от модни стилисти. Transmetrics, София, България и Брюксел, Белгия е софтуер за оптимизация на транспортни мрежи, насочен към мултинационални компании. Петият проект е на TxtFeedback, Клуж-Напока, Румъния, който представлява софтуер за директна обратна връзка от крайните клиенти към бизнеса, използващ мобилни технологии. Последният е Use together, Клуж-Напока, Румъния. Това е социална мрежа за размяна, наем и даряване на вещи.

Следващият прозорец за кандидатстване ще бъде отворен в началото на лятото и екипи от България и региона с идеи в сферата на информационните и комуникационни технологии отново ще могат да кандидатстват за финансиране.

Подкрепи Economic.bg