Сидеров се отказа от имунитета си

Това направиха и всички депутати от групата на партия "Атака"

64 ~ 1 мин. четене

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров се отказа от имунитета си. Това направиха и всички депутати от групата на партията. Действията на "Атака" противоречат на първоначалната позиция на народните представители, които първоначално заявиха, че не е обсъджан вариант всички депутати от "Атака" да се откажат от имунитета си.

„Заради моя имунитет, който се иска от всички, който не съм го дал и не е взет от НС, нещата в България не вървят. Има пречка, чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат от ЕС, защото аз си поддържам имунитета. За да предотвратя катастрофи, катаклизми ще си дам имунитета. По този начин ще бъдат предотвратени всички конфликти и в България всичко ще бъде цветущо", каза Сидеров. След този негов акт, всички депутати от ПГ на "Атака" се също отказаха от имунитетите си.

Искането за снемане на имунитета и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу лидера на "Атака" беше внесено на 8 януари от главния прокурор Сотир Цацаров.

Сидеров ще бъде разследван по текст от Наказателния кодекс за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице - полицай, при изпълнение на служебните му функции. Текстът предвижда до три години лишаване от свобода.

Другият текст, по който има събрани доказателства срещу Сидеров, е за непристойни действия и съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

Коментари: 0