Siemens с успешно устойчиво развитие за 2011

Докладът за годината илюстрира цялостната стратегия на компанията за устойчиво развитие с добавена стойност

6502 ~ 2 мин. четене

Siemens категорично надмина своите цели за устойчиво развитие през фискалната 2011 г. Прогнозирано в Доклада за устойчиво развитие на компанията за 2011 г., това постижение представлява намаляване на въглеродните емисии (CO2) с 22% на годишна база, в сравнение с фискалната 2006 г.

Заложената цел за намаляване на емисиите е 20%. В сравнение с фискалната 2006 г., Siemens също редуцира и консумацията на вода с 33% на годишна база. По този начин компанията изненадващо надмина своята цел от 20%. „Устойчивото развитие е водещ принцип за нас и създава големи бизнес възможности за нашата компания”, каза Барбара Кукс – член на Управителния съвет на Siemens, отговорна за устойчивото развитие. "Ние сме постигнали значителен напредък в тази връзка – по отношение както на нашите вътрешни, така и външни цели".

Устойчивото развитие е основен двигател за бизнеса на Siemens. През фискалната 2011 г., Siemens генерира приходи от 30 млрд. евро с екологичното си портфолио - сума, равняваща се на около 40% от общите продажби на компанията и на девет процента ръст в сравнение с фискалната 2010 г. Siemens е един от най-големите доставчици на екологично чисти технологии в света.

До края на фискалната 2014 г., компанията възнамерява да увеличи приходите си от продукти и решения от своето екологично портфолио на най-малко 40 млрд. евро като предложи още иновативни продукти и като постигне над средния ръст в областта на възобновяемите енергийни източници, например.

Siemens също така ясно е надхвърлил целите си за намаляване на въглеродните емисии на своите клиенти. Компанията първоначално планираше да намали годишните емисии на CO2 на своите клиенти с около 300 милиона тона до края на фискалната 2011 г. Реалният спад на показателя възлиза на около 320 милиона тона - сума, равна на общите годишни емисии на CO2 от Берлин, Делхи, Хонконг, Истанбул, Лондон, Ню Йорк, Сингапур и Токио взети заедно.

Подкрепи Economic.bg