Симеон Дянков остава финансов министър докрай

Днешното решение е правилно, смята министърът

320 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Продължавам да работя с Борисов и другите министри и ще остана финансов министър, докато правителството работи. Това каза финансовият министър Симеон Дянков по време на пресконференция след правителствено заседание.

"Не съм обиден. С Борисов сме приятели, освен че работим заедно. Имаме някои различия, но главната ни визия е една и съща. Като финансов министър смятам, че съм успял. Малко хора са успели в такава тежка ситуация да се справят", каза Дянков.

Той добави, че като вицепремиер е можел да направи някои неща по-добре, но като цяло няма различия с премиера.

"Днешното решение е правилно. Нека народът да види и да реши какво сме направили в тази тежка ситуация и какво са направил другите в ситуация на икономически подем. Не са направили нищо. Крали са, крали са, крали са!", категоричен е Дянков.

"Фискалният резерв в момента е по-голям от миналата година. Януари и февруари винаги са тежки месеци. Изплащат се различни социални помощи", каза финансовият министър. Той обясни, че през март и април започват да идват пари от данъците и започва да се вдига резерва. "За зърнопроизводителите продължавам да смятам, че трябваше да изчакаме до март и тогава да си вземат парите, както беше записано в бюджета", добави той.

"По-важното е оттук нататък да се работи така, че да не се клати финансовата стабилност. Виждали сме много пъти как комунистите водят няколко пъти държавата до фалит", каза още Дянков.

Подкрепи Economic.bg