"Сините” депутати одобряват новия премиер

Оставам с добри впечатления от икономическата част на екипа, отбеляза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Новият премиер Марин Райков е един качествен професионалист. Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

"Познавам добре няколко души от състава на служебното правителство - на първо място премиера Марин Райков. Работил съм и с министъра на финансите Калин Христов. Той е един от най-качествените икономисти в България", отбеляза Димитров.

"Добри впечатления имам и от Екатерина Захариева, с която многократно сме разговаряли по различни въпроси за налагане на вето. Не познавам останалите, но бих казал, че от икономическата част от екипа оставам с добри впечатления", коментира още той.

Мартин Димитров заяви, че новите министри имат нужда от спокойствие и много ясна програма, която сами трябва да представят, за да бъдат успешни и решителни в действията си. "Обществото очаква резултат - нищо повече, нищо по-малко", допълни още Димитров.

"В състояние на криза страната се нуждае от убеден демократ и патриот за министър-председател, какъвто е Марин Райков", каза депутатът от Синята коалиция Веселин Методиев в коментар на състава на служебния.

"Нямам никакви съмнения в неговата убеденост да си свърши добре работата. Речта, която произнесе, беше забележителна", допълни Методиев.

Веселин Методиев заяви, че очаква атаки срещу президента и служебното правителство. "Това не е парламентарно представено правителство и в това си качество то не може да е толкова силно. В рамките на своите задължения обаче то ще води от много силен човек - г-н Райков", посочи още депутатът.

Подкрепи Economic.bg