Скандал с депутат от "Атака" в Гърция заради викове "оставка"

Павел Шопов бил сериозно засегнат от скандиранията на българските туристи и заплашил със затвор автора на клип на случката

Снимка: БГНЕС

236 ~ 2 мин. четене

Депутат от партия "Атака" отново се оказа замесен в скандал след ресторантьорските изпълнения в Брюксел. Този път Павел Шопов е главно действащо лице на разправия заради викове "оставка" в Гърция, съобщава bTV.

На 26 октомври група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, „Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса. По план българските депутати трябва да се отдадат на пост и молитви в сърцето на Атон. Вместо това делегацията на няколко пъти била освирквана от българи, отишли на екскурзия до светата обител. „Още със самото пристигане на Атон миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат „Оставка!”, разказа депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов се засегнал от скандиранията на българските туристи. „Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса „Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: „Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ. След поредния случай на подвиквания „Оставка!” нервите на Шопов не издържали.

Действието се развива на ферибота в посока Уранополис. Депутатът побеснял, след като и Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция. Теологът заснема целия разговор с камерата си.

Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също вземат участие в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите”, спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандалът между теолога и Павел Шопов се намесва и българския консул в Гърция. „Дойде един и каза „Аз съм консул”. И вика: „Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните”, разказва теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар е посрещнат от гръцки полицаи. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене”, обясни Светлозар, според когото на брега са го чакали около осем униформени.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар е заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения запис на кораба. По думите му, заплахата е дошла от Павел Шопов „А отделно се е разбрал с тамошните - или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал”, продължи теологът.

Екип на bTV pотърси Павел Шопов за коментар. Той отказа да застане пред камерата, но каза че ще следи за обективността на репортажа. От Външно министерство също се въздържаха от позиция по случая.

Подкрепи Economic.bg