Следващата стъпка на Facebook: Собствен телефон

Устройството ще бъде базирано на мобилната операционна система Android и ще се произвежда от тайванската компания HTC

68 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

След като се превърна в най-голямата социална мрежа на света, Facebook си е поставила нова амбициозна цел - да създаде най-успешния смартфон. По информация на New York Times устройството ще бъде базирано на мобилната операционна система Android и ще се произвежда от тайванската компания HTC.

"Софтуерът вече е проектиран така, че някои от основните характеристики на телефона, като камерата например, ще бъдат изградениоколо услугите на Facebook", пише New York Times.

Преди време главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг категорично заяви, че няма да създават собствен телефон. От тогава досега обаче нещата се промениха, пише американското издание. Компанията беше листната на борсата, а всички вече осъзнават, че мобилните телефони са бъдещето.

През 2011 г. Facebook реши, че трябва да се фокусира върху мобилната реклама. Компанията предприе редица промени, благодарение на тях през четвъртото тримесечие на 2012 г. приходите от мобилна реклама достигнаха 250 млн. долара.

Проучване на IDC, спонсорирано от Facebook, показва, че 89% от младежите между 18 и 24 години поглеждат телефона си най-късо 15 минути, след като са се събудили. При 74% от анкетираните времето е доста по-кратко.

Подкрепи Economic.bg