Следващият парламент ще избере нов шеф на БНБ

Този няма мощност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Мнение:

Следващият парламент ще избере нов шеф на БНБ
132 ~ 1 мин. четене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова управителя на БНБ Иван Искров да "депозира оставка и да чака, а не да пише писма".Поводът на думите му в ефира на Нова телевизия е писмото, с което Искров изрази готовност да подаде оставка, ако парламентът включи в дневния си ред избора на нов председател на централната банка.

По думите на Борисов, следващото Народното събрание, в което се очаква ГЕРБ да има мнозинство, ще може избере нов шеф на БНБ.

"Неслучайно казах и изпратих писмено писмо, когато влезе прокуратура, НАП и комисия за конфискация с целите си проверки и кажат парите в КТБ какви са – дали имат платени данъци", каза Борисов.

На въпрос кога е разбрал, че Иван Искров не си върши работата, след като беше преизбран с гласовете на ГЕРБ по време на управлението на неговата партия, Борисов каза: Именно, за да се демонстрира спокойствие и приемственост бе преизбран той. Ние имахме проблеми с банките по време на нашето управление, но никой не разбра, каза Борисов.

Бойко Борисов коментира още, че "този парламент няма мощност" да избере шеф на БНБ и е по-вероятно това да направи следващото Народното събрание.Подкрепи Economic.bg