Служебният кабинет няма да се справи с исканията на хората

В една държава-членка на ЕС няма как да стане така, че да няма никакви партии, коментира Константин Пенчев

Oмбудсманът:

3581 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Служебното правителство много трудно би могло да се справи с исканията на хората, защото по това време няма да има парламент. Това каза пред bTV омбудсманът на Константин Пенчев.

Пенчев коментира исканията на протестиращите за свикване на Велико Народно събрание (ВНС), като заяви, че очевидно ще трябва да преминем и през ВНС, но "трябва да сме много добре подготвени и да знаем точно какво искаме да направи това събрание".

"ВНС не може да управлява държавата, както обикновеният парламент. Тази оставка изигра лоша шега на хората. Това, което може да се направи с 4-5 изменения в Закона за енергетиката, сега отива да се прави след месеци. Обещавам да бъда активен и да настоявам при следващото правителство и следващия парламент да съдействам, защото иначе хората пак ще излязат на улицата", заяви Пенчев.

Омбудсманът подчерта, че в една държава-членка на ЕС няма как да стане така, че да няма никакви партии. "Нека протестиращите формулират ясно исканията си и аз заявявам, че ще ги поддържам", допълни той.

Подкрепи Economic.bg