Служители на "Български пощи" излизат на протест

Причината е неадекватното им ниско заплащане, което не е променяно от 6 години

3557 ~ 1 мин. четене

Служители на "Български пощи" се събират на протест в София заради неадекватно ниското си заплащане.

От КНСБ настояват да се приеме оздравителен план и да се увеличат заплатите на работниците в пощите. Синдикатът настоява да се отпуснат дължимите от държавата над 20 милиона лева, които не са преведени на "Български пощи" за универсалната пощенска услуга през 2011-а година. Работниците са "срещу" идеята за приватизация на дружеството, предава БНР.

Служителите са с мизерни заплати и тяхното замразяване продължава вече 6 години, заяви редседателят на Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ Георги Бочев. От две години пък се задържа определената от Комисията за регулиране на съобщенията компенсация за универсалната пощенска услуга за 2011-а година, която е в размер на над 20 милиона лева:

Министър Данаил Папазов заяви, че евентулано увеличение на заплатите е възможно от следващата година:„Не мога да излъжа синдикатите, че ще повишим заплатите, след като парите ги няма. До Нова година средствата, които са осигурени, ще дадат възможност под някаква форма тези хора да бъдат стимулирани.”

Папазов допълни, че в МС ще бъде внесено предложение да бъдат отпуснати 6,5 милиона лева на пощите.

Подкрепи Economic.bg