Сменят 85 закона заради буквата \"Б\"

Разрешението за строежа на ЛОТ 2 на магистрала „Струма\" се бави, не е ясно кой трябва да го подпише

Автор: Сияна Севова
Много работа очаква депутатите в следващите седмици, защото ще трябва спешно да гласуват промени в 85 закона. Това се налага, тъй като във всеки един от тези актове трябва да се махне буквата "Б". При предишното управление към регионалното развитие се причисляваше и благоустройството. Така се образуваше и абривиатурата МРРБ. 

В Министерството на регионалното развитие от кабинета „Орешарски" обаче благоустройството е махнато. То се трансформира в новото Министерство на инвестиционното проектиране. И така Б-то ще принуди законотворците да сменят името на ведомството във всяка една точка и алинея.

„Освен в самите закони ще трябва да се направят промени и във всички правилници и наредби. Отделно пък ще се приемат разписаните за новото Министерство на инвестиционното проектиране правила. Само, че май никой не знае, с какво точно ще се занимава то", коментира бившият строителен министър и настоящ депутат Лиляна Павлова.

„Заради всичко това, вече втора седмица се бави подписването на разрешението за строежа на ЛОТ 2 на магистрала „Струма", допълни Павлова.  Тя обясни, че всичко по проектирането и процедурата за избор на изпълнител е готово, обаче не е ясно, кой точно трябва да подпише разрешението - дали само шефът на МРР Десислава Терзиева или в комплект с колегата си инвестиционното проектиране Иван Динев, или пък само той.
Коментари: 0