Социалистите нападнаха президента

Червеният депутат Антон Кутев смята, че Росен Плевнелиев "не е дорасъл да бъде президент на всички български граждани"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Г-н Плевнелиев не е дорасъл да бъде президент на всички български граждани. Това каза на пресконференция депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, по повод обръщението на държавния глава към нацията. "Президентът показва непознаване или неуважение към Конституцията, защото предложенията, които отправи, очевидно не съответстват на неговите конституционни пълномощия и на духа на Конституцията. Със своето изявление, г-н Плевнелиев се опита да игнорира парламентарния характер на републиката и избора на гражданите преди два месеца", добави Кутев.

Според червения депутат президентът се отчита пред бившия премиер Бойко Борисов, а не пред гражданите. "С днешните си изявления за пореден път Плевнелиев показа, че не е и не може да бъде обединител на нацията, той я разединява доста тенденциозно. Разединява я, когато чува протестиращите сега, но остава глух към стабилността, желанието за работещи институции", посочи депутатът.

"Къде беше чувството му за отстраняване на олигархията тогава, когато беше предложен за министър? Има ли общо с личности и кръгове, които и в момента се опитват да водят задкулисието зад протестите? Има ли общо с близки приятели и приятелки на Бойко Борисов", попита Антон Кутев.

Коментари: 0