София губи 91.8 млн. лв заради административен гаф

За грешката алармира общинският съветник от БСП Георги Кадиев

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Потенциална загуба на 91.8 млн. лв в следствие на административна грешка застрашава Столична община. За гафа, допуснат при изготвянето на данъчни съобщения, алармира общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

Дончо Барбалов, заместник-кмет по финансите на столицата, е изпратил доклад по темата до кмета на града Йорданка Фандъкова. От доклада става ясно, че при изготвянето на данъчните съобщения до гражданите на София не са отразени втората и трета вноска за такса битови отпадъци, а в съответните полета са нанесени нулеви стойности.

В резултат на това всички данъчни съобщения за 2013 г., които вече са изпратени до фирми и физически лица, съдържат напълно грешна информация в частта за такса битови отпадъци. Ако данъчни съобщения бъдат заплатени във вида, в който са изпратени, Столична община ще получи едва 50 % от планираните 183.6 млн. лв от такса битови отпадъци за 2013 г.

Дончо Барбалов прикани Фандъкова да разпореди проверка и да задейства процедура по дисциплинарно наказание на отговорните лица от Столична община.

Подкрепи Economic.bg