Sony продава централата си в Ню Йорк

Сделката ще влее в бюджета на японската корпорация близо 1,1 млрд. долара, което е най-високата цена за единична офис сграда в Ню Йорк за последните две години

148 ~ 1 мин. четене

Японската технологична компанията Sony ще продаде централата си в Ню Йорк, съобщава агенция Reuters. Сделката ще влее в бюджета на японската корпорация близо 1,1 млрд. долара, което е най-високата цена за единична офис сграда в Ню Йорк за последните две години.

Парите Sony ще получи от бъдещите купувачи – консорциум, ръководен от компанията за недвижими имоти The Chetrit Group. Продажбата на апетитния имот, разположен в престижния квартал „Плаза“, привлече над 20 потенциални купувача, в това число големи компании за недвижими имоти като Vornado Realty Trust и Mortimer Zuckerman's Boston Properties, както и японски фирми като Mitsubishi Trust, Mitsui Fudosan.

От Sony обявиха, че очакват продажбата на сградата на Мадисън авеню 550 да й донесе приходи от около 770 млн. долара, след като компанията плати задълженията си, свързани с нея, и покрие други разходи около сделката.

Компанията и други нейни подразделения, между които и Sony Music Entertainment, ще останат в сградата в следващите до три години, се казва в изявление на Sony.

Японската компания разпродава активи и съкращава работни места, за да сложи край на серията от четири поредни години на загуби. По-рано този месец компанията пусна за продажба и своята основна сграда в централно Токио.

Междувременно акциите на Sony поскъпнаха с 10% до 1 120 йени днес.

Подкрепи Economic.bg