Сорос се жени за два пъти по-млада булка

Това ще е трети брак за 82-годишния милиардер

Седмият най-богат човек в САЩ Джордж Сорос се е сгодил за 40-годишната бизнесдама Тамико Болтън. Това ще е трети брак за милиардерът, като той е направил предложение на избраницата си по време на 82-ия си рожден ден в дома му в Хемптън, предаде „Ню Йорк Пост”.

Плановете на влюбената двойка са да се оженят следващото лято в Саутхемптън, разкрива източник на изданието. Двамата се запознават на обяд в Ню Йорк през 2008 г.

Тамико е дъщеря на медицинска сестра от японско-американски произход и на пенсиониран командир от военноморските сили, израснала е в Калифорния. Привлекателната брюнетка е завършила университета в Маями и работи като консултант в секторите на здравеопазването и образованието. Тя създава компания за онлайн продажба на хранителни добавки и витамини, а неотдавна и интернет платформа за обучение по йога.

Сорос, който има пет деца и състояние от 22 млрд. долара, е минавал под венчилото два пъти. През 1960 г. той се ожени за Аналийз Уитшак, от която има три деца. Двамата се разведоха през 1983 г. Същата година милиардерът се ожени за Сюзън Уебър Сорос, с 25 г. по-млада от него. От нея има две деца, а разводът дойде през 2005 г.

Коментари: 0